IMAGINEA ZILEI în lume: Casa Albă a publicat fotografii cu noul secretar de Stat american, Mike Pompeo și Kim Jong-un, liderul Coreii de Nord

Casa Albă a publicat joi două fotografii cu noul secretar de Stat al SUA, Mike Pompeo, în compania liderului suprem al Coreii de Nord, Kim Jong un, la o săptămâna distanță după ce publicația Washington Post anunța că Pompeo s-a aflat la Phenian pentru a pregăti un summit istoric Trump-Kim, pe a cărui agendă se va afla programul nuclear nord-coreean.

Publicarea celor două imagini – însoțită de comentariul ”secretarul Pompeo va face o treabă excelentă, ajutându-l pe președintele Trump să-și conducă eforturile de denuclearizare a Peninsulei Coreene” – are loc la câteva ore după ce Mike Pompeo a fost confirmat de Senatul SUA drept secretar de Stat al Statelor Unite, devenind al 70-lea șef al diplomației americane.

Preşedintele Trump a făcut aluzie la vizita lui Pompeo, marţi, când a declarat că au avut loc convorbiri la nivele foarte înalte. Trump a spus că se va întâlni cu Kim, în luna iunie, dacă nu mai devreme. Pompeo este cel care coordonează negocierile cu Phenianul, în numele administraţiei.

Întâlnirea Pompeo-Kim, una la cel mai înalt nivel din anul 2000 între autorităţile americane şi cele nord-coreene, ar fi avut loc la scurt timp după ce a fost nominalizat pentru funcţia de secretar de Stat al SUA.

Ultima întâlnire directă dintre oficiali ai SUA şi Coreei de Nord a avut loc în anul 2000, când Madeleine Albright, secretarul de Stat al administrației Clinton, s-a întâlnit cu Kim Jong Il.

Imediat după confirmarea lui Pompeo în funcția de secretar de Stat, Donald Trump a precizat că noul secretar de Stat este „un patriot cu un talent imens, energie și intelect” și că va conduce Departamentul de Stat într-un „moment critic al istoriei”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.