INFOGRAFIC Bucureștenii, printre cei mai nemulțumiți europeni de calitatea transportului public

Locuitorii orașului București sunt cetățenii europeni de departe cei mai nemulțumiți de transportul public din orașul lor – doar 6% sunt satisfăcuți de transportul public, față de, 46% – Berlin, 43% – Londra, 31% – Stockholm, 27% – Atena sau 26% – Madrid, arată un infografic realizat de Monitorul Social.

În același timp, rata de motorizare (numărul de autovehicule la 1000 de locuitori) a orașului București (446 autovehicule la 1000 de locuitori) este superioară ratei de motorizare din orașe ca Stockholm (393), Londra (301) sau Berlin (333), orașe în care satisfacția cu transportul public este mult mai are decât în București. Este de așteptat ca, în cazul în care gradul de nemulțumire a bucureștenilor față de transportul public va rămâne crescut, odată cu creșterea forței lor de cumpărare, aceștia probabil vor achiziționa mai multe mașini.

clz-2016-10

Screen Shot 2016-03-28 at 2.10.18 PM

Infograficul ne arată că în general, orașele în care populația nu este mulțumită de calitatea transportului în comun sunt și orașele în care populația are o rată de motorizare semnificativ mai mare decât media națională. Corelația funcționează independent de nivelul de bunăstare al cetățenilor din orașul respectiv. Locuitorii din orașe unde transportul public funcționează corespunzător aleg să călătorească cu transportul public, deși în mod cert și-ar permite să dețină o mașină. 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.