Investitorii americani critică propunerea de modificare a Codului Penal

US_Flag_BacklitCompaniile americane din România, membre ale Camerei de comerţ Româno-Americane (AmCham) critică propunerea de modificare a Codului Penal, taxând  “ineficiența, opacitatea și tardivitatea procesului consultativ gestionat de Guvern” cu privire la măsuri legislative “cu impact major asupra mediului de afaceri”.

Camera de Comerţ Româno-Americană acuză şi “incidente prin care proiecte de legi, insuficient fundamentate sau deficitare în materie de interes general, sunt subit propuse spre aprobare, fără a fi dezbătute sau a se regăsi pe agenda publică”.

Astfel de situaţii “sunt de natură a umbri mecanismele democratice”, se spune în comunicatul AmCham.

Reacţia AmCham confirmă poziţia Ambasadei SUA cu privire la impactul modificărilor din Parlament asupra climatului investiţional. “Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei”, se arăta în poziţia Ambasadei SUA din urmă cu două zile.

Premierul Victor Ponta a criticat atunci Ambasada SUA și a  precizat că reacţia ”vorbea despre investiţiile americane”, a fost “total greşită”.

Comunicatul integral AmCham, aici.

Surse: Amcham.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.