JO 2016| IMAGINEA ZILEI: Două atlete au terminat cursa pe ultimul loc, după ce s-au oprit din alergat pentru a se ajuta reciproc

Două atlete au fost lăudate pentru spiritul olimpic de care au dat dovadă în timpul cursei de 5.000 de metri, când după ce s-au ciocnit s-au ajutat reciproc pentru a termina cursa.

Sportivele Nikki Hamblin (Noua Zeelandă), și Abbey D’Agostino (SUA) s-au împiedicat în timpul alergării după ce parcurseseră deja mai mult de jumătate din traseu.

D’Agostino (SUA)  s-a ridicat prima și văzând că adversara ei este încă la pământ a ajutat-o să se ridice. După câteva momente însă, a fost vizibil faptul că și D’Agostino era destul de grav lovită la glezna dreaptă, căzând pentru a doua oară la pământ. Neo-zeelandeza Nikki Hamblin s-a oprit din alergat și s-a întors către americancă, întorcându-i astfel favorul. Cele două s-au îmbrățișat, moment care a fost surprins de camere de filmat și care a devenit viral pe internet.

Cele două atlete au terminat pe ultimul loc cursa și s-au îmbrățișat din nou, înainte ca D’Agostino să fie luată într-un scaun cu rotile de pe teren pentru tratament.

Cele două sportive, deși nu se calificaseră conform rezultatelor obținute, au fost incluse în finala de vineri de către organizatori.

_90813643_cbc_tweet624

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.