John Kerry se întâlnește astăzi, la Londra, cu ministrul rus de Externe

john kerry flickr.com Ralph AlswangSecretarul de Stat american Johyn Kerry se întâlnește astăzi cu ministrul rus Serghei Lavrov, cu două zile înaintea referendumului privind anexarea la Rusia a regiunii autonome ucrainene Crimeea.

Întâlnirea programată astăzi este cea de-a patra Kerry – Lavrov, în decurs de o săptămână, pe tema crizei din Ucraina. Celelalte discuții, fără rezultat, au avut loc la Paris și Roma, arată EVZ.ro.

Înainte de întâlnirea cu ministrul rus, John Kerry a avut o întrevedere cu premierul britanic David Cameron şi cu ministrul britanic de Externe William Hague.

“Faptul că Rusia nu a luat, până acum, nicio măsură clară pentru a detensiona situația îngreunează și mai mult discuțiile de astăzi”, a declarat ministrul britanic de Externe, la finalul întâlnirii cu secretarul de stat american.

Pe de altă parte, ministerul rus de Externe a trimis astăzi un comunicat de presă în care susține că Rusia își rezervă dreptul de a-și proteja compatrioții din Ucraina, în contextul în care o persoană și-a pierdut ieri viața în confruntările de ieri de la Donețk.

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.