Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Pompierilor din România: Prin profesionalismul de care dați dovadă, acționați în permanență pentru apărarea vieții cetățenilor aflați în pericol

În mesajul transmis de Ziua Pompierilor din România, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre importanţa acestei zile „nu doar din perspectivă istorică, dar și pentru că ne oferă prilejul de a face o incursiune în viața și activitatea celor care se află permanent la datorie și care au făcut din salvarea semenilor o profesie de credință”.

Mesajul transmis de șeful statului: 

FOTO: Administrația Prezidențială

„Celebrăm, astăzi, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, actul eroic al pompierilor militari, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, în timpul Revoluției de la 1848.

Acest moment de vitejie și patriotism din istoria României are o și mai mare încărcătură emoțională în acest an în care se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Tradiția glorioasă a armei pompierilor, onoarea și abnegația care vă caracterizează reprezintă repere fundamentale și exemple demne de urmat pentru noile generații.

Prin profesionalismul de care dați dovadă, acționați în permanență pentru apărarea vieții cetățenilor aflați în pericol și pentru protejarea în fața calamităților sau dezastrelor.

Vă revine responsabilitatea de a acționa, în continuare, cu seriozitate, pentru ocrotirea comunității, a cetățeanului și a vieții, ca valoare supremă. Românii vă prețuiesc și vă acordă o mare încredere, datorită spiritului de sacrificiu de care dați dovadă în îndeplinirea serviciului public.

Această zi care vă este dedicată are o relevanță deosebită nu doar din perspectivă istorică, dar și pentru că ne oferă prilejul de a face o incursiune în viața și activitatea celor care se află permanent la datorie și care au făcut din salvarea semenilor o profesie de credință.

Vă felicit pentru disciplina, curajul și devotamentul dovedite și vă urez succes în viitoarele misiuni!

«La mulți ani!»”

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.