Klaus Iohannis participă la ceremonia de lansare a președinției României la Consiliul UE. Președintele va susține un discurs, alături de Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Antonio Tajani și Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis participă în această seară, la Ateneul Român, la ceremonia care marchează preluarea președinției Consiliului de către România, eveniment la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă.

Șeful statului și ceilalți patru demnitari vor susține discursuri înainte de concertul inaugural care va avea loc pe scena Ateneului. Anterior, în programul oficial evenimentului, prezența președintelui Klaus Iohannis nu figura pe agendă.

Foto: Administrația Prezidențială

Potrivit agendei furnizate de Administrația Prezidențială, președintele Klaus Iohannis participă, de la ora 20:00, la Ceremonia de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, unde va susține un discurs oficial.

Citiți, pe larg, și rămâneți la curent cu știrile și activitățile privind Președinția României la Consiliul UE

România marchează joi și vineri, la București, preluarea oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene, într-o serie de evenimente care debutează joi seara cu un concert la Ateneul Român la care participă liderii instituțiilor UE – Jean-Claude Juncker, Donald Tusk și Antonio Tajani – și continuă vineri cu întrevederi la nivel înalt ale Colegiului Comisiei Europene cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă.

Vizita Colegiului Comisiei Europene la București, un moment ritualic săvârșit la începutul fiecărei președinții a Consiliului UE, este o premieră ce decurge din acest statut, iar ea vine în contextul în care președinția română și-a început activitatea oficial, gestionând prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale în care teme delicate precum avansarea negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual și combaterea dezinformării în Uniunea Europeană au strălucit pe agenda primului CAG prezidat de România prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.