Klaus Iohannis: ”România Educată nu este programul meu electoral, este România noastră, a tuturor, pentru generaţiile care vor veni”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că proiectul “România Educată”, pe care l-a iniţiat şi ale cărui rezultate au fost puse în dezbatere publică, este unul strategic, el subliniind că nu este o poveste doar politică sau programul său electoral.

România Educată este un proiect strategic, care vrea să creioneze bazele sistemului educaţional din România pentru secolul XXI, pentru viitor. România Educată nu este un proiect de lege, nu este un reţetar simplu, nu este o poveste doar politică, nu este programul meu electoral, România Educată este România noastră, a tuturor, pentru generaţiile care vor veni“, a spus Iohannis.

 

El a subliniat că educaţia este baza generaţiilor viitoare.

Proiectul „România Educată” reprezintă cea mai amplă și de durată consultare publică desfășurată până acum în domeniul politicilor publice din educație.

Documentele proiectului sunt disponibile aici.

La eveniment au participat trei secretari de stat de la Ministerul Educaţiei, ministrul de resort, Ecaterina Andronescu, aflându-se la Bruxelles, scrie Agerpres.

În cadrul evenimentului, a fost prezentat videoclipul de susţinere a proiectului “România Educată”, în care apar actorul Victor Rebengiuc, fosta gimnastă Andreea Răducanu, actriţa Oana Pellea, filosoful Mihai Şora. 

La dezbaterile din cadrul programului au participat peste 10.000 de persoane, iar la elaborarea documentelor lansate cu această ocazie au contribuit peste 60 de instituții publice, organizații neguvernamentale și reprezentanți ai actorilor din domeniu.

Acest demers exprimă dorința Președintelui României ca fiecare român să aibă ocazia de a contribui la proiect.

În 2016, la momentul lansării proiectului ”România educată”, Klaus Iohannis a propus construirea unei viziuni și unor ”obiective de țară pe măsura ambițiilor noastre ca stat modern”.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.