Kremlin: Vladimir Putin și Donald Trump vor discuta ”pentru scurt timp” duminică la Paris pentru a confirma intâlnirea bilaterală de la Buenos Aires

Preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, vor discuta “pentru scurt timp” şi de manieră informală în marja comemorărilor sfârşitului Primului Război Mondial de la Paris, la 11 noiembrie, a anunţat miercuri un consilier al Kremlinului, relatează Agerpres, care citează AFP.

“S-a convenit ca liderii rus şi american să se întreţină pentru scurt timp la Paris. Vorbim despre un contact informal după care se va confirma că o întâlnire mai amplă va avea loc la Buenos Aires” în cadrul summitului G20, a declarat Iuri Uşakov, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti.

FOTO: en.kremlin.ru

Potrivit lui Uşakov, această scurtă întrevedere ar urma să aibă loc cu prilejul dejunului de lucru organizat la Palatul Elysée.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat marţi că organizarea unei întrevederi bilaterale între cei doi lideri la Paris ar fi fost “dificilă” din cauza “programului încărcat al comemorărilor şi al ceremoniilor”.

“Putin şi Trump se vor întâlni totuşi în marja comemorărilor şi se vor pune de acord asupra datei la care se vor putea întâlni şi discuta de manieră mai amplă”, a declarat el.

Citiți și Prima reacție a Rusiei după alegerile din SUA: Moscova nu vede ”nicio perspectivă de normalizare” a relațiilor cu Washingtonul

Citiți și Pe 11 noiembrie toate privirile se îndreaptă spre Paris. Peste 60 de șefi de stat și de guvern participă la ceremonia care marchează 100 de ani de sfârșitul Primului Război Mondial

Potrivit Kremlinului, o întâlnire “lungă” între cei doi preşedinţi este în schimb deja prevăzută în marja summitului G20 de la Buenos Aires, care va avea loc pe 30 noiembrie şi 1 decembrie.

De altfel, cei doi președinți au avut primul lor schimb de opinii tot la un summit G20, în 2017, în Germania.

Singura lor întrevedere bilaterală a avut loc anul acesta, la Helsinki, la câteva zile după summitul NATO din luna iulie. După acest summit, preşedintele american a fost criticat în ţara sa pentru că s-a arătat foarte conciliant cu omologul său rus.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.