Liderii europeni, ieșire la bere după summitul UE privind Brexit. Răspunsul Angelei Merkel la întrebarea cum decurg negocierile cu Londra: ”Este o seară minunată… să nu o stricăm!”

Președintele Franței, cancelarul Germaniei și premierii Belgiei și Luxemburgului au fost surprinși miercuri seara, după reuniunea Consiliului European privind problematica Brexit, într-un restaurant din Bruxelles, relatează CNN.

”Liderii europeni au luat o pauză de la discuțiile privind Brexit, miercuri seara, pentru a se bucura de o bere si o farfurie de cartofi prăjiți împreună la Grand Place”, precizează postul american de televiziune, care arată că la braseria istorică Roy D’Espagne au fost prezenți cancelarul german Angela Merkel, de președintele francez Emmanuel Macron, de premierul belgian Charles Michel și de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Întrebată de un client al restaurantului cum decurg negocierile privind Brexit, Angela Merkel a refuzat să detalieze.

Vă rog, este o seară minunată… să nu o stricăm!”, a spus cancelarul german.

A doua zi, un report CNN l-a întrebat pe Xavier Bettel cum au decurs discuțiile de la interesant.

Este important, de asemenea, după întâlniri să discutăm. (…) Chiar dacă suntem politicieni, suntem și oameni. Relațiile umane sunt uneori foarte importante, astfel încât am reușit să discutăm temele pe care le avem azi și mâine și despre cele de ieri”, a spus Bettel.

Astfel de atitudini spontane post sau ante-summit privind Brexit nu reprezintă cazuri izolate în rândul liderilor UE. La summitul informal de la Salzburg, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a publicat o imagine alături de premierul britanic, Theresa May, pe contul său de Instagram, cu următorul comentariu: ”O felie de prăjitură, poate? Scuze, fără cireșe.”

 

View this post on Instagram

 

A piece of cake, perhaps? Sorry, no cherries. #brexit #salzburgsummit2018 #theresamay #donaldtusk #europeancouncil #europeanunion #euco

A post shared by Donald Tusk (@donaldtusk) on

Discuțiile privind Brexit de la reuniunea Consiliului European s-au încheiat fără progrese notabile. Liderii europeni au decis că summitul extraordinar, programat pentru luna noiembrie, nu va avea loc. După trei ore de discuții, șefii de stat și de guvern au convenit că o astfel de reuniune va fi organizată dacă și când negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, va spune ”că s-au înregistrat progrese suficiente” în cadrul negocierilor. 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.