Liderul Palestinei, cuvinte jignitoare la adresa ambasadorului SUA în Israel: Este un colonist şi un fiu de căţea

Liderul Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a folosit luni cuvinte injurioase la adresa ambasadorului SUA în Israel, David Friedman, catalogându-l pe acesta drept ”fiu de cățea”, declarații care au atras după sine o reacție vehementă a Casei Albe, într-un context în care există o relație tensionată între conducerea palestiniană și Administrația Trump, potrivit AFP, citat de Agerpres.

FOTO: todayonline.com

Mahmoud Abbas a avut această reație într-un moment în care Administrația Trump posibil să-și prezinte în curând planul de pace pentru palestinieni.

La scurt timp după ce Donald Trump a anunțat că recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, Palestina a afirmat că Statele Unite nu mai pot să își asume rolul de mediator în diferendul pe care aceasta o are cu Israelul.

Ambasadorul american la Tel Aviv este un colonist şi un fiu de căţea”, a spus Mahmoud Abbas într-un discurs la Ramallah denunţând politica Statelor Unite în faţa conflictului israeliano-palestinian.

Afirmaţiile lui Abbas au antrenat o reacţie vehementă din partea Casei Albe care a denunţat “insultele deplasate”.

”A venit timpul pentru preşedintele Abbas să aleagă între retorica urii şi eforturile concrete pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii poporului său şi a-l duce spre pace şi prosperitate”, a declarat Jason Greenblatt, emisarul preşedintelui Donald Trump pentru conflictul israeliano-palestinian.

David Friedman este în cadrul administraţiei Trump o figură puternic antipatizată de conducerea palestiniană.

În trecut avocat al lui Donald Trump, David Friedman şi-a preluat funcţia în mai 2017 precedat de poziţiile sale controversate în favoarea colonizării.

El este, de asemenea, un susţinător înfocat al recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului şi al relocării ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat la 6 martie că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat american să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.