Liderul separatist transnistrean discută la Moscova despre anexarea Transnistriei la Federaţia Rusă

Evgheni SevciukLiderul separatist Evgheni Şevciuk se află într-o vizită la Moscova, în contextul în care Guvernul rus examinează, joi, într-o reuniune specială, situaţia din regiunea transnistreană, după ce Tiraspolul a cerut Rusiei să examineze posibilitatea anexării Transnistriei la Federaţia Rusă.

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a plecat miercuri seară la Moscova, pentru discuţii privind dosarul transnistrean şi „blocada” instituită de Ucraina regiunii separatiste, relatează Adevarul.ro, care citează ziarul Timpul, din Republica Moldova.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisarul special al Kremlinului în dosarul transnistrean, a acuzat, marţi, Ucraina că a blocat la frontieră trenuri cu mărfuri destinate forţelor ruse de „menţinere a păcii” din Transnistria şi a interzis accesul unor cetăţeni ruşi din regiunea separatistă pe teritoriul ucrainean.

„Situaţia se va complica şi mai mult în cazul în care Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Chişinăul nu se gândeşte aproape deloc la Transnistria şi toate acţiunile conducerii Republicii Moldova arată că Transnistria, de fapt, nu mai este pământul R.Moldova. Ne vom baza pe aceste fapte şi vom trage propriile concluzii”, a afirmat D. Rogozin, citat de agenţia Itar-Tass.

El a acuzat Kievul că urmăreşte izolarea Transnistriei, unde trăiesc aproximativ 200.000 de cetăţeni ruşi.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.