LIVE Cafeneaua Complexității – ”Școala de fericire”, luni 13 ianuarie

S-a tot vorbit despre schimbarea de paradigma, despre Complexitate si noi oportunitati de antreprenoriat, despre societatea Cunoasterii – unde guverneaza creativitatea si inovativitatea – si chiar de societatea Constiintei, unde Omul devine valoarea centrala. S-a motivat in fapt De Ce se schimba si CE se schimba in jurul nostru! Pentru a co-evolua insa cu mediul natural si cel socio-economic, ambele intr-o continua transformare, trebuie sa imaginam si CUM sa ne restructuram, sa ne reinventam. Sa trecem de la Viziune la Realitate, iar aceasta presupune o schimbare de mentalitate, o noua „alfabetizare”, o altfel de scoala.

Iata ca s-a creat in Romania o Scoala de Gandire: „School of Happiness Romania”, o scoala care te invata sa iti recunosti propria valoare, sa discerni intre himere si adevarata viziune personala si mai ales cum sa iti realizezi visele.

Simona-Stoicescu_Centrul-pentru-Studii-ComplexeFondatoarea, Simona Stoicescu (foto), este de profesie inginer in robotica, cu o experienta de peste 20 de ani in afaceri, creator de branduri de succes (Maria Design-RO, Blackbird Creators-UK),  initiator al unui domeniu de cercetare interdisciplinar: designul de concept, conferentiar si autor, consultant international pe teme de dezvoltare si schimbare, atat la nivel personal cat si de comunitate, un calator pasionat, mereu in cautarea fericirii si a sensului.

’’Spiritualitatea sau psihologia umana nu au fost niciodata pe agenda mea, as fi ras acum 10 ani… Dumnezeu venea doar la botez sau la inmormantare… Emotiile erau doar emotii… Pana cand evenimentele din viata mea au inceput sa fie dramatice si sa se deruleze dupa o logica straina de mintea mea. Atunci, cand lumea pe care o stiam si intelegeam a disparut, am vrut sa inteleg de ce mi se intampla si -mai ales- de ce  nu mi se intampla ce vreau?”

Ce inseamna bine, ce inseamna rau, de unde si mai ales de ce venim, ce avem de facut aici, de ce avem succes uneori si alteori ne prabusim, la fel de spectaculos? Spiritualitate sau viata materiala? Ce inseamna abundenta, succesul, dorintele, alegerile, care ar trebui sa fie valorile noastre? Sunt doar cateva din intrebarile ce isi vor gasi raspuns la Cafeneaua Complexitatii.

Puteti urmari AICI TRANSMISIA LIVE, luni 13 ianuarie, incepand cu orele 19:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.