Timo Pesonen, directorul general al Direcţiei Comunicare din cadrul Comisiei Europene, în dialog cu studenții SNSPA pe tema fenomenului “fake news”

Reprezentanța Comisiei Europene în România, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA București și Center for EU Communication Studies, a organizat luni, 17 decembrie, prelegerea cu tema ”Fenomenul fake news”.

VIDEO I

Invitatul special a fost Timo Pesonen, Directorul General al Direcţiei Comunicare din cadrul Comisiei Europene, care s-a întâlnit cu studenți, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice ale SNSPA.

VIDEO II

Evenimentul s-a desfăşurat la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), parter, Sala Multifuncţională, începând cu ora 14:00, și a fost transmis LIVE pe pagina de Facebook CaleaEuropeană.ro și pe site-ul CaleaEuropeană.ro

Pesonen a deținut anterior funcția de șef de cabinet al vicepreședintelui Comisiei Europene Olli Rehn, comisarul responsabil cu afacerile economice și monetare (2010-2014) și cu extinderea UE (2004-2009). De asemenea, a fost purtător de cuvânt al comisarului pentru buget si administrație, Erkki Liikanen.

Înainte de a începe cariera în instituțiile europene, Timo Pesonen a fost consilier pe probleme de politică externă al premierului finlandez Paavo Lipponen. El a deținut și funcția de consilier în cadrul Ministerului finlandez de Externe.

Timo Pesonen a absolvit un master în Științe Sociale-Politici Internaționale, la Universitatea din Tampere, Finlanda (1989). De asemenea, a urmat cursuri de pregătire în relații externe la EU Institut d’Etudes Européennes, Université Libre de Bruxelles, Belgia (1992–1993) și un curs despre “Leadership pentru secolul XXI: haos, conflict și curaj” la Universitatea Harvard /John F. Kennedy School of Government, SUA (2008).

Direcția Generală Comunicare este departamentul Comisiei căruia îi revine sarcina de a explica politicile și acțiunile UE presei și publicului larg. Departamentul informează Comisia cu privire la evoluțiile politice din statele membre și la curentele de opinie din rândul publicului și al presei. În același timp, el coordonează campaniile de comunicare din cadrul Comisiei.

Citiți și: 

Eurobarometru privind fake news: Peste 80% dintre români susțin că pot recunoaște o știre falsă. Grupul de experți al UE cere un ”cod de principii” împotriva dezinformării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.