MAE condamnă atacul terorist de la Istanbul. Niciun cetățean român nu a fost afectat

UPDATE: Precizări MAE privind explozia de la Istanbul

”Potrivit informațiilor obținute, până la acest moment, de către Consulatul General al României la Istanbul de la autoritățile locale și de la spitalele locale, niciun cetățean român nu a fost afectat în explozia produsă la 12 ianuarie 2016, în districtul istoric Sultanahmet din Istanbul.

Oficiul consular român monitorizează cu prioritate cazul, este în legătură cu autorităţile competente şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situația o va impune.” informează MAE într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc, marți, în districtul istoric Sultanahmet, Istanbul, soldat cu pierderi de vieți omenești și numeroși răniți, și reiterează solidaritatea cu poporul turc.

mae siglaMAE transmite condoleanțe familiilor victimelor și își exprimă speranța că cei răniți în explozie se vor recupera rapid.

“În aceste momente dificile, MAE transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor acestui act atroce, precum și speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite în explozie. Totodată, în aceste momente de profundă tristețe, Ministerul Afacerilor Externe reiterează solidaritatea cu poporul turc, precum și susținerea pentru eforturile autorităților turce în combaterea tuturor formelor de terorism. În egală măsură, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga sa compasiune celorlalte state ai căror cetățeni au căzut victime acestui atac”, precizează sursa citată.

Zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite în explozia puternică produsă marți în Piața SultanahmetAutorul atentatului sinucigaș a fost identificat ca fiind un sirian, după cum a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters.

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.