MAE, îngrijorat de testul nuclear al Coreei de Nord: Este o provocare la adresa păcii și securității

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) susține că, dacă se confirmă, testul nuclear efectuat de Coreea reprezintă o provocare la adresa păcii și securității în regiune.

mae sigla“Ministerul Afacerilor Externe își exprimă îngrijorarea cu privire la anunțul Republicii Populare Democrate Coreene de la 6 ianuarie 2015, conform căruia a testat o bombă cu hidrogen. Dacă se confirmă, așa cum a subliniat și Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, testul nuclear efectuat de autoritățile nord-coreene încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și reprezintă o provocare la adresa păcii și securității în regiune”, arată un comunicat al MAE.

MAE subliniază că România, în calitate de președinte al Comisiei Pregătitoare a Organizației privind interzicerea totală a testelor nucleare, va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile privind dosarul nuclear nord-coreean și implicațiile sale în plan regional și global.

În situația în care se va confirma, testul efectuat de Coreea de Nord se adaugă celorlalte trei teste nucleare derulate în 2006, 2009 și 2013.

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.