Premierul ceh Petr Necas a anunţat că va demisiona, în urma unui scandal de corupţie

petr Necas cehiaPremierul ceh Petr Necas (centru-dreapta) a anunţat duminică seara că va demisiona din funcţie luni,în urma unui scandal de corupţie şi de abuz de putere , într-o încercare de a-şi salva coaliţia, notează Mediafax. 

El şi-a recunoscut responsabilitatea într-un scandal de corupţie şi de abuz de putere care o vizează pe cea mai apropiată colaboratoare a sa. Influenta directoare a Cabinetului său, prezentată drept prietena sa de tabloide, Jana Nagyova, în vârstă de 48 de ani, a fost plasată în detenţie provizorie sâmbătă, după ce a fost inculpată pentru organizarea corupţiei politice şi utilizarea în interes personal a serviciilor de informaţii militare, printr-o operaţiune ilegală de filare a soţiei lui Necas, de care este pe cale să divorţeze.

“Voi demisiona mâine (luni) din postul de premier. Sunt conştient de responsabilitatea mea politică”, a declarat Necas într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei reuniuni a liderilor din cadrul coaliţiei guvernamentale.

Influenta directoare a Cabinetului său, prezentată drept prietena sa de tabloide, Jana Nagyova, în vârstă de 48 de ani, a fost plasată în detenţie provizorie sâmbătă, după ce a fost inculpată pentru organizarea corupţiei politice şi utilizarea în interes personal a serviciilor de informaţii militare, printr-o operaţiune ilegală de filare a soţiei lui Necas, de care este pe cale să divorţeze.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: www.eu2009.cz

One Response to Premierul ceh Petr Necas a anunţat că va demisiona, în urma unui scandal de corupţie

  1. Pingback: Fostul premier ceh Petr Necas, pus sub acuzare pentru coruptie | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.