Marian-Jean Marinescu, europarlamentarul anului 2014 în Cercetare și inovare

Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu a fost desemnat marți seară europarlamentarul anului la categoria “Cercetare și inovare”, în cadrul galei anuale a “MEP Awards”, organizată de revista The Parliament, informează un comunicat al grupului PPE dat publicității miercuri.

marinescu europarl anuluiMarian-Jean Marinescu a fost răsplătit cu această distincție după ce a primit cele mai multe voturi de la eurodeputații europeni într-o categorie la care au mai fost nominalizați eurodeputatul german Christian Ehler, din grupul PPE, și parlamentarul european britanic Vicky Ford, din grupul ECR.

‘Mulțumesc celor care m-au nominalizat și colegilor eurodeputați pentru votul lor de încredere. Având în vedere profesia mea de bază și munca ultimilor opt ani în Parlamentul European, consider cercetarea și inovarea ca fiind extrem de importante pentru viitorul nostru. Dedic acest premiu echipei mele și tuturor colaboratorilor pe acest raport’, a declarat Marian-Jean Marinescu, citat în comunicat, despre premiul decernat pentru meritele raportului său privind sistemele de navigație prin satelit Galileo și EGNOS.

Marian-Jean Marinescu, care este și vicepreședinte al grupului PPE, este singurul europarlamentar român nominalizat la premiile de anul acesta ale The Parliament.

Premiile „MEP Awards” sunt acordate anual membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-un anumit domeniu. La concursul de anul acesta au existat 15 categorii. 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.