Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele grupului PPE în Parlamentul European: Organizarea unui summit european extraordinar la Sibiu arată importanța relației personale dintre Jean-Claude Juncker și Klaus Iohannis

Propunerea președintelui Comisiei Europene de a fi organizat un summit european extraordinar pe 30 martie 2019, la Sibiu, la o zi după încheierea perioadei de doi ani în care Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană, arată importanța relației personale dintre Jean-Claude Juncker și președintele Klaus Iohannis, a declarat europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PPE, PNL) într-un interviu pentru CaleaEuropeana.ro.

Eu cred că relația personală dintre Juncker și președintele Iohannis a contat foarte mult pentru acel summit. Este un semnal foarte bun că a doua zi după ce pleacă un stat din Uniune să se adopte, în România, o poziție foarte puternică de mers înainte. Este o oportunitate pentru România”, a declarat Marinescu, vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European.

”Acele luni când România va fi președinte prin rotație a Consiliului sunt extrem de important și cred că putem să avem un rol important”, a mai adăugat acesta.

Marinescu a ținut să precizeze că mențiunile președintelui Comisiei privind România din timpul discursului despre Starea Uniunii au reprezentat o declarație puternică.

”Faptul că a menționat România ne bucură, dar nu trebuie să ne entuziasmăm. Este foarte bine că am avut acele mențiuni. Cea despre Schengen a fost începând cu anul 2011 poziția Comisiei. Oricum a fost o declarație foarte puternică și să sperăm că poate convinge și liderii statelor membre”, a completat Marinescu. 

Numele României a fost rostit de cinci ori în cadrul discursului privind Starea Uniunii Europene al lui Jean-Claude Juncker, țara noastră fiind statul membru UE la care președintele Comisiei Europene a făcut cele mai multe referiri în alocuțiunea sa susținută în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

 

Șeful Comisiei Europene a făcut referiri la România în ceea ce privește necesitatea ca țara noastră să adere la Spațiul Schengen, dreptul copiilor din România de a avea acces la vaccin împotriva rujeolei, făcând trimitere și la momente cheie importante pentru viitorul României și al UE: Centenarul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 și organizarea unui summit extraordinar european pe 30 martie 2019 în România pentru construirea unei Europe mai unite.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.