Merkel și Tsipras, după întâlnirea care ar putea decide soarta Greciei: Să renunțăm la stereotipuri

Desi are cea mai mare economie din Uniunea Europeana, Germania isi priveste toti partenerii din Europa ca fiind egalii ei, inclusiv pe Grecia, a declarat luni cancelarul Angela Merkel dupa intrevederea avuta la Berlin cu premierul grec Alexis Tsipras, amandoi acceptand ideea ca trebuie evitate stereotipurile in Europa.

“Cu toate ca Germania are 80 de milioane de locuitori si suntem cea mai mare economie a Uniunii Europene, aceasta Europa este construita pe principiul ca fiecare tara are o importanta egala”, a indicat sefa executivului german la conferinta de presa comuna cu Tsipras, potrivit Reuters, citat de Ziare.com.

merkel tsipras fb
Acesta din urma a cerut deopotriva germanilor si grecilor sa nu se mai priveasca reciproc pe baza unor stereotipuri. El a condamnat portretizare nazista facuta Angelei Merkel in Grecia, calificand-o drept “injusta”, si a subliniat ca “Germania democratica de astazi nu are nimic de-a face cu cel de-al Treilea Reich”. “Grecii nu sunt lenesi si germanii nu sunt responsabili pentru tot ce e rau in Grecia. Trebuie sa muncim din greu pentru a depasi aceste stereotipuri”, a insistat Tsipras.

Trebuie sa evitam “toate felurile de stereotipuri”, l-a aprobat cancelarul german

Referitor la acest ultim aspect, Tsipras, un adversar inversunat al politicilor de austeritate, a promis la conferinta de presa “reforme structurale cuprinzatoare”, dar a mentionat ca in acelasi timp “este nevoie de un nou mix de politici” menit sa diminueze problemele economice si sociale rezultate in urma programelor de reforme, cum ar fi somajul ridicat si contractia economiei.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.