Mesajul premierului Viorica Dăncilă de Ziua Eroilor: “Îmi exprim întreaga prețuire și respectul pentru cei care, prin jertfa supremă, au apărat libertatea, integritatea, demnitatea țării și a poporului român”

Premierul Viorica Dăncilă transmite de  Ziua Eroilor “întreaga prețuire și respectul pentru cei care, prin jertfa supremă, au apărat libertatea, integritatea, demnitatea țării și a poporului român”.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României, premierul Viorica Dăncilă consideră că “eroilor le datorăm nu numai trecutul acestui neam, cu care ne mândrim, dar și aprecierea de care România se bucură astăzi în rândul partenerilor externi”.

Redăm mai jos întregul mesaj al prim-ministrului României:

”Face parte din tradiția noastră, a românilor, ca odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului să ne omagiem eroii, pentru a păstra vie amintirea faptelor lor de curaj și pentru generațiile următoare.

Astăzi, de Ziua Eroilor, îmi exprim întreaga prețuire și respectul pentru cei care, prin jertfa supremă, au apărat libertatea, integritatea, demnitatea țării și a poporului român. Ei sunt eroii care au luptat în marile bătălii ale istoriei României, cei cărora libertatea le-a fost frântă în lagăre și în închisorile comuniste, cei răniți sau chiar căzuți la datorie în teatrele de operațiuni în care Armata Română este angrenată alături de Aliații din cadrul NATO, dar și cei care participă la misiuni dificile coordonate de UE, OSCE şi ONU în regiuni ale lumii cu un potențial ridicat de risc.

Lor le datorăm nu numai trecutul acestui neam, cu care ne mândrim, dar și aprecierea de care România se bucură astăzi în rândul partenerilor externi.

Să-i omagiem, cu recunoștință, pe cei care nu mai sunt printre noi, iar celor care slujesc astăzi țara departe de casă și de familie le urez să revină sănătoși acasă.

Respect tuturor eroilor români!”

Citiți și Ziua Eroilor. Ministrul Apărării Mihai Fifor: România modernă înseamnă sacrificiul generațiilor de eroi care, nu de puţine ori, au apărat idealurile naţiunii cu preţul vieţii lor

One Response to Mesajul premierului Viorica Dăncilă de Ziua Eroilor: “Îmi exprim întreaga prețuire și respectul pentru cei care, prin jertfa supremă, au apărat libertatea, integritatea, demnitatea țării și a poporului român”

  1. roman liber 20/05/2018 at 07:20

    Si noi, poporul roman, ne exprimam cu sinceritate si tristete mare faptul ca Dancila este prim ministrul Romaniei. Este clar nepregatita pentru aceasta functie. Este clar o paiata a sistemului comunist condus de partidul pesedist. Ne-am dori mult sa plece. Ne-am dori mult sa traim intr-o tara cu un sistem politic normal. Ma uitam ieri la meciul de tenis de la Roma, dintre Maria Sharapova si Simona Halep, si am ramas consternat sa constat ca in sala erau huligani galagiosi. Si aveau si tricolorul cu ei si erau si mandri sunt dintr-o tara fara autostrazi, fara spitale, fara medici, fara profesori, fara ingineri, fara mecanici, fara legi clare pentru totii, cu doua sisteme de justitie, cu drumuri plin de gropi umplute de cadavrele celor care mureau in accident dupa accident. Felicitari. Hai Simona!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.