Ministrul Apărării Mihai Fifor s-a întâlnit la Washington cu giganții militari americani pentru a discuta posibilitățile de cooperare în domeniul industriei de apărare

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut marți, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, o serie de întrevederi cu reprezentanți ai companiilor Bell Helicopter, Boeing, Raytheon și Lockheed Martin, la sediile lor din Washington, informează MApN într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

FOTO: Mihai Fifor/ Facebook

Oficialul român a fost însoțit de către secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Discuțiile cu reprezentanții companiilor americane s-au axat, cu precădere, asupra posibilităților de cooperare în domeniul industriei de apărare.

Cu acest prilej, ministrul Fifor a reiterat intenția Guvernului României ca derularea tuturor programelor naționale de achiziții strategice să fie realizată în condițiile cooperării industriale în domeniul apărării și transferului de tehnologie și know-how în industria de apărare românească.

De asemenea, ministrul Mihai Fifor a precizat că, în contextul alocării a două procente din PIB pentru apărare, pentru cel puțin 10 ani, începând cu anul 2017, România a demarat un program de achiziții care să răspundă necesităților de creștere a capabilităților naționale de apărare și care, în același timp, să contribuie la consolidarea statutului țării noastre ca aliat și partener credibil și solid în regiunea Mării Negre.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, efectuează în perioada 21-27 septembrie o vizită oficială în SUA, în cadrul căreia va avea o întâlnire oficială la Pentagon, cu omologul american, secretarul apărării James Mattis și în contextul căreia a reprezentat România la Forumul CEPA, un think-tank american cărui activitate este concentrată asupra studiului statelor şi societăţilor europene.

Vizita ministrului Apărării a început de vineri, când Mihai Fifor a plecat la Washington și a precizat că această deplasare este „extrem de importantă pentru consolidarea relației bilaterale strategice cu SUA”. 

 

.

2 Responses to Ministrul Apărării Mihai Fifor s-a întâlnit la Washington cu giganții militari americani pentru a discuta posibilitățile de cooperare în domeniul industriei de apărare

  1. Nicolae 26/09/2018 at 14:09

    Romania nu a facut si nu va face un lucru cum trebuie ! A cumparat rable , vechituri , armament scos din uz cu bani grei munciti de romanii de rand.

    Reply
  2. Nicolae 28/09/2018 at 12:07

    Imi doresc din tot sufletul ca domnii parlamentari sa fie mai seriosi si mai patrioti, asa cum au fost si inaintasii lor cei care au faurit Romania Mare . Pamantul acesta le este casa, in pamantul acesta au ingropati stramosii si aici le vor traii copii . Sa nu mai fure si sa nu mai minta sa trateze cu mai multa responsabilitate viitorul acestei natii din care si ei fac parte

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.