Ministrul de Externe Titus Corlăţean merge luni la KIEV

titus corlateanMinistrul de Externe al României, Titus Corlăţean, ajunge luni într-o vizită la Kiev, un gest care arată susţinerea Bucureştiului pentru noile autorităţi ucrainene.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va efectua luni, 10 martie 2014, o vizită la Kiev, Ucraina, informează un comunicat al MAE. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România va susţine la Consiliul European pe tema Ucrainei, care se desfăşoară joi, că doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pentru rezolvarea situaţiei din zonă, plecând de la interesul naţional al ţării noastre.

Preşedintele a mai spus, la plecarea spre Bruxelles, că România va susţine la Consiliul European pe tema Ucrainei că premisele rezolvării situaţiei sunt legate de acordul de la Budapesta din 1994 şi de respectarea acordurilor bilaterale ale Kievului cu Moscova.

Săptămâna trecută, miniştrii de externe din Ungaria, Cehia, Slovacia şi Lituania au fost la Kiev, pentru a se întâlni cu membrii noului guvern ucrainean.

 

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.