Ministrul iranian al Apărării atrage atenția: Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul va grăbi distrugerea Israelului și va dubla unitatea musulmanilor

Ministrul iranian al Apărării, generalul Amir Hatami, a precizat luni că decizia președintelui american, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului va accelera distrugerea statului, potrivit Reuters, citat de Agerpres. 

Liderii Iranului, unde opoziția față de Israel și sprijinul față de cauza palestiniană se află în centrul politicii externe a Teheranului de la revoluția islamică din 1979, au denunțat săptămâna trecută anunțul făcut de Trump, inclusiv planul de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Palestinienii vor Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat.

Decizia lui Trump va grăbi distrugerea regimului sionist și va dubla unitatea musulmanilor” a declarat generalul Hatami, potrivit media de stat iraniene.

Șeful staff-ului armatei iraniene, generalul Mohammad Baqeri, a afirmat la rândul său că ”decizia nebunească” a lui Trump ar putea fi considerată începutul unei noi Intifada (revolta palestiniană).

Președintele palestinian, Mahmoud Abbas, și-a sport eforturile pentru câștigarea statelor din Orientul Mijlociu de partea cauzei Palestinei, și anume aceea de a nu recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, hotărâre pe care miniștrii de externe din UE au refuzat încă să o sprijine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.