Moscova reacționează după sancțiunile UE pentru șase entități implicate în construirea podului Kerch care leagă Crimeea de Rusia: Alegerea liberă făcută de persoanele din Crimeea bântuie Uniunea Europeană

Rusia a reacționat miercuri la noile sancțiuni impuse de UE companiilor implicate în construirea podului Kerch între Rusia și peninsula Crimeea anexată în martie 2014, notează Politico Europe.

Foto: Russia’s MFA in Crimea/ Twitter

Într-un comunicat de presă transmis de ministerul de externe, Sergey Lavrov, a numit sancțiunile drept “deplorabile”.

“În mod evident, alegerea liberă făcută de persoanele din Crimeea de a se reuni cu Rusia bântuie Uniunea Europeană”, a pus ministrul rus de externe. 

Acesta a acuzat Bruxellesul că interferează în afacerile sale interne și a acuzat UE și Ucraina de izolare a Crimeei după anexarea sa ilegală din marite 2014.

Consiliul UE a adăugat în luna iulie 2018 șase entități pe lista celor cărora li se aplică măsuri restrictive „ca urmare a acțiunilor care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”.

Citiți și Ucraina: UE adaugă pe lista de sancțiuni șase entități implicate în construirea podului Kerch care leagă Crimeea de Rusia

Aceste entități au fost incluse pe listă ca urmare a implicării lor în construirea podului Kerch, care leagă Rusia de peninsula Crimeea, anexată ilegal, arată sursa citată. Prin acțiunile lor, aceste entități au sprijinit consolidarea controlului Rusiei asupra peninsulei Crimeea, anexată ilegal, fapt care, la rândul său, subminează și mai mult integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.