O reprezentare din ceară a lui Donald Trump boxând cu Angela Merkel, dezvăluită la Muzeul „Madame Tussauds” din Berlin

Muzeul figurilor de ceară „Madame Tussauds” din Berlin a dezvăluit, marţi, cea mai recentă atracţie, o reprezentare a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care loveşte cu pumnul o imagine a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, lipită pe o minge de box, relatează Reuters, potrivit Adevărul.ro.

Spre deosebire de figurile de ceară obişnuite, reprezentarea lui Trump de la muzeul din Berlin este de fapt un actor care poartă o mască din silicon modelată după chipul preşedintelui american miliardar şi dansează pe hit-ul Abba „Money, Money, Money”.

Lui Trump i-au fost luate măsurile pentru Muzeul „Madame Tussauds” din New York, în 1997, pe vremea când era dezvoltator imobiliar.

Nouă persoane au lucrat mai bine de două luni pentru a realiza masca de silicon, dotată cu păr natural, a explicat purtătoarea de cuvânt a muzeului din Berlin, Nina Zerbe.

Relaţiile dintre cei doi lideri au avut un început destul de rece și au rămas tensionate. Trump a lansat în luna iulie un nou de acuze la adresa Germaniei, spunând că Berlinul este „captiv al Rusiei” pentru că este dependent de energia rusească. Replica Germaniei nu s-a lăsat așteptată. Prin vocea ministrului Apărării, Ursula von der Leyen, Berlinul a ripostat, spunând că nu este prizonierul politicii rusești. Cancelarul Angela Merkel a apărat, la rândul său,  independenţa Germaniei. „Eu am trăit într-o parte a Germaniei controlată de Uniunea Sovietică şi sunt foarte fericită că suntem uniţi în libertate în Republica Federală Germania şi putem spune, astfel, că ne putem determina propriile politici şi lua propriile decizii, iar acesta este un lucru bun”, a declarat Merkel pentru presă, la sosirea la summitul NATO, fără să-l menţioneze pe Trump. Totodată, liderul de la Casa Albă i-a cerut Germaniei să-și mărească cheltuielile pentru apărare la 2% din PIB, criticând-o în mod public pentru că nu și-au îndeplinit angajamentele față de pactul de apărare reciprocă.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.