Obama ameninta cu izolarea Moscovei: Rusia se afla de partea gresita a istoriei!

obamaPresedintele Barack Obama a declarat, luni, caRusia a incalcat legislatia internationala prin interventia sa in Ucraina.

Seful statului american a spus, in cadrul unui discurs sustinut la Casa Alba, inainte de o intalnire cu premierul israelian Binyamin Netanyahu, ca Moscova se afla “de partea gresita a istoriei” si ca Statele Unite au in vizor o serie de sanctiuni diplomatice si economice ce ar putea izola Rusia, relateaza The Guardian, citat de Ziare.com.

“Daca ingrijorarile Rusiei fac cu adevarat referire la faptul ca drepturile ucrainenilor nu sunt respectate, (…), ca populatia rusofona ar putea avea de suferit, atunci ar trebui sa faca apel la observatorii internationali (…), sa recurga la o mediere intre parti, intr-un mod in care sa-i multumeasca pe ucraineni, nu Statele Unite”, au declarat in discursul sau presedintele american.

Seful statului american a indemnat, totodata, la utilizarea cailor diplomatice pentru aservirea intereselor Rusiei, si a sugerat ca nu folosirea fortei va ajuta Moscova sa rezolve problemele.

 

 

 

.

One Response to Obama ameninta cu izolarea Moscovei: Rusia se afla de partea gresita a istoriei!

  1. Pingback: Obama, întrevedere cu Iurie Leancă. SUA oferă sprijin Republicii Moldova | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.