Olanda nu si-a schimbat inca pozitia fata de intrarea Romaniei in Schengen

schengenOlanda nu a luat inca o decizie cu privire la pozitia sa fata de intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, informeaza ambasada acestei tari la Bucuresti, într-un comunicat de presă, potrivit Ziare.com.

Oficialii  subliniaza faptul ca se “pastreaza unele ingrijorari referitoare la sustinerea si ireversibilitatea reformelor” in Romania.

“Olanda nu a luat inca nicio decizie cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Pozitia Olandei va fi stabilita inaintea urmatorului Consiliul pe Justitie si Afaceri Interne, in stransa colaborare cu alte state membre. Olanda saluta progresul facut de Romania asa cum a fost analizat in raportul MCV, insa pastreaza unele ingrijorari referitoare la sustinerea si ireversibilitatea reformelor, precum si la faptul ca o serie de recomandari si conditionalitati nu au fost inca implementate.

In urmatoarele saptamani vor avea loc consultari cu alte state UE. Dupa acestea, impreuna cu Parlamentul se va stabili pozitia Olandei”, se spune in comunicatul ambasadei din Bucuresti citat de Evenimentul Zilei și preluat de Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

One Response to Olanda nu si-a schimbat inca pozitia fata de intrarea Romaniei in Schengen

  1. Pingback: MAE acuză manipularea politică în scandalul diplomatic cu Olanda. Cum interpretează Ministerul de Externe poziția Olandei față de MCV | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.