Oportunități de angajare pentru cercetători

Miercuri, 26 martie 2014 va sosi la Universitatea Politehnică Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 313, Amfiteatrul Radu Voinea, Caravana EURAXESS – Researchers in Motion ce va oferi informaţii despre joburi în cercetare şi oportunităţi de finanţare. Studenţii şi cercetătorii aflaţi la început de carieră sunt așteptați pe parcursul zilei, pentru a afla cum să găsească joburi în alte ţări şi cum să acceseze fonduri.

Detalii legate de programul de prezentări, precum şi reprezentanţii autorităţilor române în domenii, vor fi oferite luni, 24 martie.

logo_euraxessAutocarul interactiv dispune de terminale, unde cercetătorii pot învăţa să navigheze pe site-ul EURAXESS şi îşi pot încărca CV-urile. Experţii EURAXESS se vor afla la dispoziţia lor, pentru a le prezenta serviciile oferite şi modul în care pot fi folosite acestea pentru a se angaja şi a-şi începe cariera în cercetare. Un fotograf profesionist va oferi vizitatorilor fotografii standard pentru CV.

Sunteți așteptați miercuri 26 martie începând cu ora 10.00, în vederea înregistrării puteți utiliza http://www.euraxess.gov.ro/euraxess-roadshow/register.html !

Oprirea face parte dintr-un tur EURAXESS de 2 luni – în cursul turului se vizitează 29 de oraşe din 22 de state europene. Autobuzul EURAXESS oferă studenţilor şi tinerilor cercetători acces direct la serviciile oferite de EURAXESS.

EURAXESS – Researchers in Motion este o iniţiativă unică ERA. Aceasta oferă cercetătorilor care doresc să urmeze o carieră în Europa acces la o gamă completă de informaţii şi servicii de asistenţă. EURAXESS Jobs oferă un portal unic pentru posturi de cercetare în întreaga Europă şi mai departe. Cercetătorii pot studia toate posturile disponibile. De asemenea, îşi pot încărca CV-urile, oferind resurse de mare valoare pentru potenţialii angajatori. EURAXESS Services oferă consiliere şi asistenţă inestimabile pentru cercetătorii care îşi urmează cariera într-o altă ţară europeană. EURAXESS Rights promovează condiţii de lucru excelente pentru cercetătorii din întreaga Europă, iar EURAXESS Links conectează cercetătorii din Europa cu cei aflaţi la distanţă.

“Uniunea Europeană: Ajutăm cercetătorii să găsească joburi”

Date şi cifre

  • EURAXESS este cu adevărat o platformă pan-europeană, susţinută de 40 de state participante din întreaga Europă. Peste 530 de angajaţi EURAXESS din peste 260 de centre de asistenţă oferă asistenţă personalizată, în timp ce site-ul web constituie un punct unic de acces la informaţi dincolo de graniţele naţionale.
  • EURAXESS a răspuns, până la ora actuală, la solicitările a peste 900 000 de cercetători. Acestea se referă, de obicei, la oportunităţi de angajare şi finanţare, la condiţiile de obţinere a vizelor şi permiselor de intrare, la cazare, la școli, la aspecte legale şi care ţin de asigurările sociale.
  • Site-ul EURAXESS a înregistrat o creştere constantă a numărului de vizitatori. În 2013, aproape 950 000 de vizitatori unici au vizualizat site-ul de circa 9,6 milioane de ori.
  • În 2013 au fost publicate peste 40 000 de oferte de angajare.
  • Peste 7 700 de organizaţii de cercetare, companii, universităţi şi IMM-uri s-au înregistrat pe EURAXESS Jobs. 16 000 şi-au făcut CV-urile disponibile pentru potenţialii angajatori şi 43 000 de cercetători s-au înregistrat.
  • Peste 555 de organizaţii individuale din 37 de state au recunoscut Carta şi Codul – cheia de boltă a iniţiativei EURAXESS Rights. 176 au obţinut insigna Comisiei “HR Excellence in Research”.

Pentru mai multe informaţii

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.