Panama Papers. David Cameron și-a făcut publice veniturile: ”Nu învinovăţiţi guvernul şi consilieri fără nume, daţi vina pe mine!”

Într-o încercare de a-şi repara imaginea serios afectată de scandalul Panama, premierul britanic David Cameron şi-a publicat, sâmbătă, veniturile obţinute în ultimii şapte ani. În total, în această perioadă, el a câştigat peste un milion de lire sterline, dintre care 200.000 doar anul trecut.

Publicarea acestor informaţii este un gest fără precedent în Marea Britanie, unde politicienii nu au această obligaţie, informează Digi24.

david cameronDavid Cameron a recunoscut, sâmbătă, că a gestionat defectuos dezvăluirile privitoare la tatăl său din Dosarele Panama. Asta nu i-a împiedicat pe sute de londonezi să se adune în faţa reşedinţei din Downing Street şi să-i ceară demisia.

În perioada 2014-2015, David Cameron a avut venituri de 200.000 de lire sterline din salariul de prim-ministru, indemnizatia de preşedinte al Partidului Conservator, închirierea casei din Notting Hill, dobânzi la conturi de economii şi dividende. Pentru toate acestea, a plătit un impozit de aproape 76.000 de lire. Toate datele reies din documentele făcute publice acum. Britanicii au mai aflat astfel că premierul a primit 200.000 de lire de la mama sa în 2011, pe lângă cele 300.000 de lire moştenite de la tatăl său. Dacă întreaga sumă ar fi fost trecută ca moştenire, David Cameron ar fi plătit taxe cu cel puţin 70.000 de lire mai mari.

Ştiu că ar fi trebuit să gestionez mai bine situaţia, aş fi putut s-o gestionez mai bine. Ştiu că sunt lecţii de învăţat şi le voi învăţa. Nu învinovăţiţi guvernul şi consilieri fără nume, daţi vina pe mine! Eu voi suporta consecinţele”, a spus David Cameron în fața colegilor săi de partid.

.

One Response to Panama Papers. David Cameron și-a făcut publice veniturile: ”Nu învinovăţiţi guvernul şi consilieri fără nume, daţi vina pe mine!”

  1. Pingback: Marea Britanie înființează un grup de lucru pentru anchetarea dezvăluirilor din Panama Papers | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.