Papa Francisc, primul mesaj după atacul din Siria: Sunt profund tulburat de situaţia actuală

Papa Francisc a făcut apel către liderii mondiali să îşi reînnoiască eforturile pentru pace în Siria, precizând că este tulburat de faptul că nu au reuşit să ajungă la un plan comun pentru a opri violenţele, scrie Reuters, citat de News.ro.

Fac apel din nou către toţi liderii politici pentru ca pacea şi justiţia să învingă”, a declarat Papa în discursul său săptămânal în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru, potrivit conform Digi24.

Foto: Instagram/franciscus

„Sunt profund tulburat de situaţia actuală în care deşi există instrumentele necesare comunităţii internaţionale, este dificil să se ajungă la o acţiune comună care ar putea duce la pace în Siria şi în alte regiuni ale lumii”, a adăugat el, în condițiile în care SUA, Marea Britanie și Franța au efectuat un atac împotriva instalațiilor de arme chimice ale regimului de la Damasc ca urmare a atacului chimic din 7 aprilie împotriva populației din Douma

Duminica trecută, suveranul pontif a denunţat un atac chimic al guvernului sirian pe care l-a definit drept „folosirea nejustificabilă a unui instrument de exterminare”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.