Papa Francisc va vizita Bulgaria și Macedoia în luna mai a anului viitor. Tot în aceeași lună, Suveranul Pontif va efectua o vizită și în România

Papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria și Macedonia în perioada 5-7 mai anul viitor, a anunțat un purtător de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, conform Agerpres.

Tot în luna mai 2019, Suveranul Pontif va vizita și România, fiind al doilea papă care vine în România, după ce în anul 1999 Papa Ioan Paul al II-lea a venit la București, fiind primul suveran pontif din istorie care a vizitat o țară majoritar ortodoxă, de la Marea Schismă din 1054.

”Acceptând invitaţia înaltelor autorităţi şi ale Bisericii Catolice, sanctitatea sa papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria între 5 şi 7 mai (…) şi în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, la 7 mai”, a declarat Burke, citat într-un comunicat al Vaticanului.

Anunțul apare la o săptămână după ce a fost anunțată vizita papei la Abdou Dhabi, prevăzută pentru 3-5 februarie 2019.

Papa Francisc, care va împlini în curând 82 de ani, are deja o agendă foarte încărcată pentru lunile care urmează: este aşteptat în Panama în intervalul 22-27 ianuarie cu ocazia Zilelor mondiale ale tineretului, apoi în Emiratele Arabe Unite.

La finalul lunii martie se va afla în Maroc, după care în mai, în Bulgaria, Macedonia și România.

Pentru restul anului 2019, Suveranul Pontif şi-a anunţat, în septembrie, intenţia de a vizita Japonia, o călătorie în Madagascar fiind, de asemenea, prevăzută.

Alegerea Bulgariei şi a Macedoniei, două ţări majoritar ortodoxe, consolidează imaginea papei, născut în Argentina, de partizan al dialogului cu alte confesiuni creştine şi alte religii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.