Parada militară cerută de Donald Trump, amânată până în 2019. Liderul SUA va merge la Paris, la manifestațiile ce marchează un secol de la încheierea Primului Război Mondial

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri că va fi la Paris pe data de 11 noiembrie pentru a participa la ceremoniile ce marchează un secol de la încheierea Primului Război Mondial şi a anulat parada militară la care dorea să ia parte tot atunci în SUA.

„Voi merge la Paris la defilarea de celebrare a sfârşitului Războiului, pe 11 noiembrie”, a scris Trump pe Twitter.

El a semnalat totodată că a anulat parada militară care era programată să se desfăşoare la Washington la aceeaşi dată, cu ocazia Zilei Veteranilor SUA, invocând costurile foarte mari pentru acest eveniment.

Foto: Facebook/ Donald Trump

„Probabil vom organiza ceva anul viitor, când factura va fi mai mică”, a explicat liderul de la Casa Albă.

Anterior, presa americană a relatat că parada militară pentru Ziua Veteranilor ar costa circa 92 de milioane de dolari, sumă mai mare decât cea avansată iniţial.
Ideea unei parade militare în SUA, inițial pentru data de 4 iulie de Ziua Independenței, a fost lansată de către Donald Trump după ce a participat, la invitația lui Emmanuel Macron, la parada militară de Ziua Națională a Franței, la 14 iulie 2017.

Atunci, el fusese încântat în special de Garda Republicană, care defila călare şi de Patrula Franţei, care survola bulevardul Champs-Elysee.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.