Parlamentul şi Guvernul din Crimeea, OCUPATE de persoane înarmate. Avioanele de luptă ruseşti, sub alertă ridicată

crimeeaPersoane înarmate neidentificate au preluat controlul, joi dimineaţa, asupra Parlamentului şi Guvernului din Crimeea, la Simferopol, capitala acestei republici autonome rusofone din Ucraina afectate de tensiuni separatiste, şi au arborat steaguri ruseşti, potrivit agenţiei Interfax, citată de Mediafax.

Ministrul ucrainean interimar de Interne Arsen Avakov a anunţat că întreaga poliţie a fost plasată în stare de alertă. Parchetul General ucrainean a anunţat deschiderea unui anchete pentru “terorism”.

Putin a plasat avioanele de luptă ruseşti sub alertă ridicată

Echipajele avioanelor de luptă din Districtul Militar de Vest au fost plasate în stare de alertă ridicată în cadrul unor exerciţii-surpriză ordonate miercuri de către Vladimir Putin, comandantul suprem al forţelor armate, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează agenţia Interfax online.

Persoane înarmate deţin controlul, joi dimineaţa, asupra anumitor clădiri oficiale de la Simferopol, capitala Crimeei, a declarat Anatoli Mohiliov, premierul acestei republici autonome, pentru AFP.

Persoanele respective, înarmate cu “arme moderne”, au sosit în cursul nopţii de miercuri spre joi, a adăugat el.

O sursă din cadrul Parlamentului (Rada) a declarat pentru agenţie că aproximativ 30 de persoane echipate cu arme automate au deschis focul în direcţia ferestrelor acestor clădiri, fără să rănească pe cineva, către ora locală 4.20 (şi ora României), după care au pătruns înăuntru.

Preluarea controlului acestor sedii, în apropierea cărora mii de persoane care susţin sau se opun noii puteri proeuropene s-au confruntat miercuri, a fost confirmată agenţiei de către serviciul de presă al Parlamentului.

Grupul se numeşte “Autoapărarea populaţiei vorbitoare de limba rusă din Crimeea”, potrivit postului rus Russia-24, care adaugă că membrii grupului au anunţat că vor permite accesul numai “parlamentarilor şi preşedintelui legitimi” în clădire.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.