Patriarhia Română ”îndeamnă la pace, dialog și coresponsabilitate socială” după violențele din cadrul protestelor din București

Patriarhia Română spune că întreaga ţară este îngrijorată din cauza violenţelor din Piaţa Victoriei şi îndeamnă la rugăciune, pace, dialog şi coresponsabilitate socială. De asemenea, Biserica afirmă că trebuie încurajate şi cultivate dialogul şi coresponsabilitatea, pentru binele României, arată un comunicat al Patriarhiei Române.

”Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violenţe ale căror victime sunt atât civili, cât şi forţe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de <<factor al păcii sociale>> (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog şi coresponsabilitate socială. Ura, violenţa şi polarizarea societăţii nu sunt benefice pentru ţară”, precizează Patriarhia.

De asemenea, instituţia îndeamnă preoţii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române să se roage ”pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi” şi spune că, în acelaşi timp, trebuie încurajate şi cultivate dialogul şi coresponsabilitatea, pentru binele României.

One Response to Patriarhia Română ”îndeamnă la pace, dialog și coresponsabilitate socială” după violențele din cadrul protestelor din București

  1. roman liber 11/08/2018 at 20:42

    Traiesc in America de 40 de ani. Eu cred ca singura solutia la criza politica din Romania este violenta. Cu Puie Msd nu se poate altfel. Dragnea, Tariceanu, Ponta, Basescu nu trebuie sa plece, trebuie sa moara. Nu vreau pace si nu vreau liniste. Vrea o schimbare totala acum, fara compromisuri fara discutii. PSD trebuie sa moara complet.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.