Ponta: Băsescu nu mi-a dat mandat, se duce la Consiliul European să-mi facă mie în ciudă

Reprezentarea României la Consiliul European a generat o nouă dispută între premierul Ponta şi preşedintele Băsescu, după ce ultimul a refuzat să-i dea mandat de reprezentare primului. În schimb, Ponta a transmis o informare Senatului în care precizează că şeful statului nu a cerut date de mandat de la Guvern, scrie gandul.info. Premierul Ponta a dezvăluit că i-a cerut preşedintelui Băsescu mandat de participare la Consiliul European, dar a fost refuzat. În schimb, premierul a transmis conducerii Senatului o informare în care precizează că preşedintele Traian Băsescu nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru reuniunea Consiliului European şi nici nu a prezentat Executivului poziţia sa.

victor ponta traian basescuPonta a ţinut să precizeze că temele de la Consiliul European ţin „100%” de Guvern, dar preşedintele nu a dorit să-i dea mandat.

„I-am cerut mandat de reprezentare, dar nu cred că este o surpriză faptul că nu l-a acordat. Preşedintele nu a cerut Guvernului vreun punct de vedere. Aşa că eu doar am informat Parlamentul pentru că aveam o obligaţie legală că nu am nu ştiu ce va spune preşedintele despre exerciţiul bugetar, despre energie, despre competitivitate, chiar nu ştiu ce va spune. Nu mi-a dat niciun răspuns, dar este deja înscris domnia sa”, a declarat Ponta.

El a adăugat că se poate vorbi despre un conflict interinstituţional, dar că nu are rost să declanşeze acum un conflict.

„Aflu şi eu de la alţi premieri ce s-a discutat acolo. Eu, în general, aflu de la prietenii mei premieri ce se discută în CE. Preşedintele oricum ce zice acolo, nu poate să zică, pentru că trebuie aplicat de guvern. Preşedintele se duce şi el să-mi facă mie în ciudă, eu acum ce să fac să ne certăm la Curtea Constituţională? Cred că din noiembrie se va aplica cu bunăvoinţă decizia CCR care spune foarte clar că preşedintele poate da mandat premierului”, a subliniat Ponta.

Întrebat ce se va schimba după luna noiembrie, în condiţiile în care Constituţia rămâne neschimbată, Ponta a precizat că după luna noiembrie „ va fi pace şi linişte între preşedinte şi primul-ministru”.

One Response to Ponta: Băsescu nu mi-a dat mandat, se duce la Consiliul European să-mi facă mie în ciudă

  1. Liliana 18/03/2014 at 11:31

    Ponta se comporta ca un copil de gradinita si are pretenttia sa reprezinte Romania.Cum poti sa trimiti un astfel de individ a carei pasiune este sa faca poze pe care apoi le posteaza pe faceboouk?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.