Ponta cere demisia lui Băsescu, urmare a scandalului cu Bercea Mondialu

rp_ponta-300x205.jpgPremierul Victor Ponta a cerut, joi dimineata, demisia presedintelui Traian Basescu, dupa ce fratele acestuia, Mircea Basescu, a fost inregistrat in timpul unei discutii purtate cu fiul lui Bercea Mondialu, din care ar reiesi ca ar fi primit bani de la acesta pentru a facilita eliberarea tatalui sau.

“Presedintele nu are nicio legatura cu acest caz”, a declarat Victor Ponta, precizand insa ca, totusi, seful statului ar trebui sa isi prezinte “imediat demisia”, noteaza Ziare.com.

“Sa ne departam putin de activitatea politica. Am vazut un caz foarte clar de trafic de influenta, realizat de fratele presedintelui. Intr-un alt caz, acea persoana era arestata demult. Eu nu sugerez vreo actiune a Justitiei. Este un moment in care institutiile statului pot sa dea marele examen al independentei. Ar trebui sa demisioneze imediat”, a adaugat prim-ministrul, referindu-se la presedintele Basescu.

“Ceea ce a vazut aseara toata tara nu il acuza direct pe presedintele Basescu,dar il acuza pe fratele presedintelui. (…) Orice presedinte european cu siguranta ar demisiona, va dau cazul presedintelui Germaniei, care a demisionat pentru un lucru mai putin grav, desi apoi a fost achitat”, a mai spus seful Executivului, adaugand ca “oameni care au facut mult mai putin decat Mircea Basescu sunt acum in fata legii”.

Totodata, premierul a spus ca presedintele “nu-i la inceput de mandat”, ca sa poata invoca faptul ca ceea ce i se intampla fratelui sau este o inscenare. “Ce e ca termina acum, ce e ca termina in noiembrie?”, a spus Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.