Ponta îi răspunde lui Băsescu: “Guvernul face miercuri mici ajustări la Codul de procedură penală. Cunoştinţele juridice ale preşedintelui se încadrează la aducerea de blugi de la Istanbul”

victor pontaGuvernul va aproba mici ajustări la Codul de procedură penală care vor clarifica şi problema interceptărilor, pe baza unei centralizări care va fi prezentată vineri pe site-ul Ministerului Justiţiei, a anunţat premierul Ponta.

El a adăugat că este “o prostie” să spui că noul Cod protejează infractorii, potrivit Gandul.info.

Referitor la ultimele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu, privind Codul penal şi cel de procedură penală, primul ministru a spus că şeful statului “spune prostii” şi că nu are cunoştinţe juridice decât în “aducerea de blugi de la Istanbul”.

“Este periculos că un preşedinte promulgă legi pe care nu le cunoaşte. el nici acum nu cunoaşte legile, nu ştie ce promulgă şi după-aia vine şi zice alte prostii. Cunoştinţele juridice ale domnului Băsescu se încadrează la aducerea de blugi de la Istanbul”, a comentat premierul.

El a precizat totodată că, la începutul săptămânii viitoare, în Parlament va fi aprobată o lege de abrogare a articolului 278 din noul Cod penal legată de activitatea mass-media.

Administratia Prezidentiala arata intr-un comunicat de presa ca presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului Victor Ponta sa opereze vineri, prin ordonanta de urgenta a Guvenului, modificarile la Codul de procedura penala solicitate, inca din luna septembrie a anului trecut, de presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia-Doina Stanciu, si de procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura-Codruta Kovesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.