Ponta: Cred în continuare că Băsescu ar trebui să demisioneze

victor pontaLiderul PSD, premierul Ponta a declarat că îşi menţine ideea că preşedintele Băsescu trebuie să demisioneze pentru funcţionarea justiţiei, refuzând în acelaşi timp să spună dacă justiţia este lăsată să lucreze având în vedere că Parlamentul a respins cereri de arestare preventivă a unor politicieni.

El şi-a început declaraţia, potrivit Mediafax, spunând că nu vrea să participe la o “chestiune extrem de românească” în care susţinătorii lui Traian Băsescu luptă împotriva adversarilor acestuia, dar a apreciat că România se află la finalul unei perioade extrem de grele în ceea ce priveşte credibilitatea instituţiilor statului şi a oamenilor politici, în prezent fiind vorba de un “cutremur politic”.

Întrebat dacă cere în continuare demisia preşedintelui şi dacă se are în vedere o nouă suspendare în cazul în care Traian Băsescu rămâne la Cotroceni, Victor Ponta a raspuns:

“Am făcut această declarație ieri dimineață când nu știam nimic despre ce se întâmplă, ce urma să se întâmple în dosarul penal. Acum justiția funcționează. Nu cred că mai este nevoie de declarații ale mele, decât un singur lucru: România se poate baza pe faptul că și eu și Guvernul ne facem datoria fără niciun fel de ezitare, reprezentăm România, ne facem treaba în ceea ce privește activitatea de zi cu zi, după care fiecare va trage propriile concluzii. (…) Cred în continuare că așa ar trebui să facă un om politic care ține la România, dar ce va face este decizia domniei sale””, a spus Ponta.

Premierul a precizat că îşi menţine convingerea că Băsescu trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte, deoarece aşa ar trebui să procedeze un om politic care ţine la România.

Întrebat însă de presă cum apreciază, din poziţia de prim-ministru şi fost procuror, că funcţionează justiţia şi dacă justiţia este lăsată într-adevăr să îşi facă treaba din moment ce Parlamentul votează împotriva măsurii de arestare preventivă în cazul parlamentarilor, Ponta a răspuns: “Sunt convins că Parlamentul nu a votat nimic în cazul Mircea Băsescu !”, notează Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.