Ponta se întâlnește cu Papa Francisc și cu noul premier al Italiei, Matteo Renzi

ponta gov.roPremierul Victor Ponta va participa sâmbătă la Congresul Socialiștilor Europeni, acolo unde Martin Schulz va fi validat drept candidat al P&S la șefia Comisiei Europene. O întrevedere aparte va fi cea dintre Ponta și noul premier al Italiei, tânărul Matteo Renzi, cu care oficialul român s-a întâlnit și în urmă cu aproximativ o lună. În cadrul  deplasării în Peninsulă, prim-ministrul ar urma să fie primit în audiență de Papa Francisc, spun surse DC News.

Victor Ponta s-a văzut cu Matteo Renzi și la mijlocul lunii trecute, atunci când premierul zbura în Italia în timp ce România era vizitată asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland. Renzi era în acea perioadă în plină ascensiune politică. Devenise de curând liderul Partidului Democrat, formațiune de stânga din fruntea căreia avea să fie propulsat, peste câteva săptămâni, la conducerea Executivului italian, ajungând astfel cel mai tânăr premier din istoria Republicii.

Congresul Socialiștilor Europeni are loc sâmbătă, la data de 1 martie, în Roma, iar potrivit informațiilor DCNews, premierul va zbura spre Italia încă de vineri.

Principalul punct de pe agenda de lucru a socialiștilor europeni este oficializarea candidaturii președintelui Parlamentului European, neamțul Martin Schulz, pentru șefia Comisiei Europene. Schulz a fost confirmat în această funcție încă din 11 noiembrie 2013, dar la Roma va fi învestit cu încrederea liderilor socialiști din țările europene.

Schulz este propunerea Partidului Social Democrat al Germaniei (SPD), formațiune care alcătuiește majoritatea de guvernare de la Berlin împreună cu Uniunea Creștin Democrată, condusă de Angela Merkel, și Uniunea Social-Creștină, sora bavareză a partidului cancelarului.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.