Presa britanică: Klaus Iohannis a participat la o cină de lucru, la sediul NATO, cu premierul Theresa May și premierii Belgiei și Olandei

Premierul britanic Theresa May a participat joi seara, la Bruxelles, la o cină găzduită la sediul NATO  de secretarul general al NATO, alături de președintele Klaus Iohannis, premierul Belgiei Charles Michel și premierul Olandei Mark Rutte, informează Express.co.uk.

Publicația nu dezvăluie detaliile care au fost discutate în acest cadru însă amintește că Theresa May discută în această perioadă, în format restrâns, cu liderii europeni pentru depășirea impasului în cazul Brexit. Vineri, Theresa May urmează să se întâlnească şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un efort de intensificare a discuţiilor pentru a ajunge la un acord pentru retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

FOTO: Administrația Prezidențială

Ulterior, surse din cadrul NATO au precizat pentru Agerpres că dineul de lucru a fost organizat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar discuţia a vizat agenda NATO şi aspecte legate de securitatea actuală europeană şi internaţională.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis va efectua săptămâna viitoare, pe 14 noiembrie, prima sa vizită oficială în Marea Britanie, șeful statului fiind invitat la Londra de Regina Elisabeta a II-a la aniversarea Prințului Charles, ocazie cu care va avea și o întrevedere bilaterală cu premierul Theresa May.

Temele abordate la întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Theresa May vor viza relaţia bilaterală, stadiul negocierilor privind Brexit, priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea în sfera securităţii şi apărării, precum şi agenda regională.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.