Presa din România, în atenția Comisiei Europene

Neelie KroesComisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes a declarat că instituția europeană  urmăreşte cu atenţie situaţia presei din România, în special prin intermediul MCV,  răspunzând unei interpelări din partea unui europarlamentar slovac din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor.

“Comisia urmăreşte cu atenţie situaţia din România, în special prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Cel de-al doisprezecelea raport MCV a fost publicat la 30 ianuarie 2013. Raportul reaminteşte necesitatea unei revizuiri a standardelor existente pentru a proteja media liberă şi pluralistă, asigurând în acelaşi timp căi de atac eficiente împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale persoanelor şi a presiunilor şi intimidărilor nejustificate din partea media împotriva instituţiilor judiciare şi anticorupţie”, a răspuns, săptămâna aceasta, Neelie Kroes, la o întrebare a europarlamentarului Monika Flaąíková Beňová (S&D), conform Mediafax.

Potrivit comisarului european, acelaşi raport MCV insistă asupra rolului CNA în a preveni astfel de atacuri ale media şi a necesităţii de a-şi stabili un Cod de Conduită.

Surse: Mediafax.ro, DCNews.ro
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.