Președintele Comisiei Europene participă, pentru prima dată, la Summit-ul celor Trei Mări ce se desfășoară în perioada 17-18 septembrie la București

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va participa, pentru prima dată la Summit-ul celor Trei Mări, luni, 17 septembrie și marți, 18 septembrie, în București. Summit-ul urmărește realizarea de progrese concrete în ceea ce privește multiplicarea interconexiunilor de transport, energie și digitale în regiune, conform unui comunicat de presă al executivului european.

Președintele Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker (FOTO: Administrația Prezidențială)

Reprezentanții statelor membre ale UE care se află în zona Mării Adriatice, Mării Baltice și Mării Negre, precum și invitații acestora, vor discuta contribuțiile concrete pentru a spori conectivitatea în regiune, pentru a spori convergența, coeziunea și unitatea UE, precum și consolidarea legăturilor transatlantice.

Participarea lui Jean-Claude Juncker la Summit-ul celor Trei Mări are loc la o săptămână distanță după ce șeful executivului european a susținut, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, ultimul său discurs privind Starea Uniunii înainte de încheierea mandatului de președinte al Comisiei Europene.

Citiți și După ultimul său discurs privind Starea Uniunii, Jean-Claude Juncker vine la București: Președintele Comisiei Europene participă la Summit-ul celor Trei Mări găzduit de România

Singura vizită a lui Juncker la București în calitate de președinte al Comisiei a avut loc pe 11 mai 2017, în contextul manifestațiilor dedicate Zilei Europei. Atunci, Jean-Claude Juncker, cel care a semnat la 25 aprilie 2005, în numele președinției Consiliului UE, Tratatul de aderare a României și Bulgariei la Uniunea Europeană, s-a adresat Parlamentului României, s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și a participat la un dialog cu cetățenii moderat și transmis LIVE de CaleaEuropeana.ro.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.