Președintele francez Emmanuel Macron vrea o coaliție progresistă înaintea alegerilor europene

Președintele francez Emmanuel Macron își dorește să formeze o coaliție progresistă până la următoarele alegeri pentru Parlamentul European ce vor avea loc în mai 2019. O sursă din administrația de la Elysee a declarat că Macron speră să atragă membrii acestei coaliții până la sfârșitul anului, informează Reuters.

Foto: European Parliament

Liderul pro-UE al Franței încearcă să conducă o campanie pan-europeană pentru progresiștii cu viziuni politice similare. O coaliție a acestora ar putea să facă față presiunilor făcute de naționaliști pentru politici anti-imigrație.

„Scopul este să adune o coaliție care să unească progresiștii în jurul unei platforme de idei care să depășească angajamentele bine structurate față de familii politice deja existente,” a declarat sursa de la palatul prezidențial Elysee.

„Ne aflăm într-un moment important pentru Europa. Trebuie să ne transformăm, deoarece naționaliștii nu vor exista să facă orice schimbări e nevoie. Nu trebuie să rămânem prizonierii unor tradiții politice”, a mai adăugat sursa. 

Partidul președintelui francez „En Marche!” lucrează la o platformă electorală cu alte partide asemănătoare, printre care și partidul spaniol Ciudadanos (Centățenii), de centru-dreapta, pentru a forma o forță „progresivă” pentru alegerile europene. „Europa ar beneficia de o revizuire politică”, și-a exprimat convingerea Macron. „În prezent există în marile partide politice europene incoerențe … Există loc pentru un reformism european”, a mai declarat la începutul anului liderul francez.

 

Citiți și:

 Cursuri de ”Macronism”. Partidul La Republique en Marche înființează academia „Politica pentru toți” înaintea alegerilor europene

Emmanuel Macron, decis să retraseze harta politicii europene: Există incoerențe în marile partide din PE; ar fi oportună crearea unui grup europarlamentar alcătuit din „reformiști”

UPDATE Parlamentul European a votat: După alegerile din 2019 România va avea 33 de europarlamentari. Cum vor fi distribuite mandatele Marii Britanii după Brexit

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.