Președintele Klaus Iohannis condamnă ”ferm intervenția brutală a Jandarmeriei” împotriva manifestanților din Piața Victoriei

Președintele României, Klaus Iohannis, a condamnat ferm intervenția brutală a Jandarmeriei împotriva manifestanților din Piața Victoriei.

Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a precizat Iohannis în cadrul unei postări publicate pe pagina sa de Facebook.

 

Mitingul iniţiat de asociaţii ale diasporei, marcat de numeroase confruntări între protestatari şi forţele de ordine, s-a încheiat după miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2,00 rămânând în Piaţa Victoriei doar câteva zeci de persoane.

În total, 440 de persoane, dintre care 24 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale la mitingul din Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov. De asemenea, 65 de oameni au fost transportaţi la spital, nouă dintre ei fiind jandarmi.

Citiți și: 

Cum relatează presa internațională violențele din cadrul protestelor antiguvernamentale din România

One Response to Președintele Klaus Iohannis condamnă ”ferm intervenția brutală a Jandarmeriei” împotriva manifestanților din Piața Victoriei

  1. Roman Liber 11/08/2018 at 20:44

    Jandarmeria PSD trebuie sa dispara. Romania nu este stat de drept. Romania si PSD nu poate cere nimic. Singura sansa este o noua revolutie, si schimbarea necesita indepartarea coruptilor pentru totdeauna.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.