Președintele Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după evenimentul tragic de la Genova în care au murit și doi români

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe omologului său italian, Sergio Mattarella, și autorităților italiene, ca urmare a tragicului eveniment produs pe autostrada A10, în apropiere de Genova, prin prăbușirea unei porțiuni din viaductul Morandi și în urma căruia s-au înregistrat zeci de victime, printre care doi cetățeni români.

FOTO: Administrația Prezidențială

”Președintele Klaus Iohannis este alături de familiile cetățenilor români decedați în Genova, precum și de familiile îndurerate ale tuturor celor care și-au pierdut viața și urează însănătoșire grabnică celor răniți”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Președintele Klaus Iohannis și întregul popor român sunt solidari cu Italia și poporul italian în aceste momente grele, mai arată sursa citată.

Un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate, în urma incidentului produs pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi. Operațiunile complexe de salvare și de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare. Inițial, MAE informase cu privire la existența unei singure victime de cetățenie română, un șofer profesionist originar din județul Gorj.

Bilanţul prăbuşirii unui pod de pe o autostradă marţi la Genova, în nordul Italiei, a crescut la 35 de morţi, dintre care trei copii, a anunţat ministrul de interne, Matteo Salvini.

Potrivit protecţiei civile, aproximativ 35 de autoturisme şi trei camioane au căzut în gol când o porţiune din acest viaduct s-a prăbuşit marţi la prânz. Unii pasageri au scăpat fără zgârieturi, dar alţii încă sunt daţi dispăruţi.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.