Preşedintele Obama si premierul Japoniei: Interventia Rusiei in Ucraina ameninta pacea mondiala

obama shinzo abePresedintele american Barack Obama a vorbit cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe despre situatia din Ucraina si au convenit ca interventia Rusiei in zona a amenintat pacea mondiala.

“Cei doi lideri au cazut de acord ca actiunile Rusiei sunt o amenintare pentru pacea si securitatea internationala si au subliniat importanta pastrarii suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei”, a transmis Casa Alba intr-o declaratie de presa legata de convorbirea dintre cei doi lideri, potrivit Reuters, citat de Ziare.com.

“Au convenit sa conlucreze cu ceilalti parteneri din grupul G7, pentru a insista ca Rusia trebuie sa-si respecte obligatiile si angajamentele fata de suveranitatea Ucrainei”, a mai transmis Casa Alba.

Presedintele Barack Obama a declarat, luni, ca Rusia a incalcat legislatia internationala prin interventia sa in Ucraina si ca Moscova se afla “de partea gresita a istoriei”.

Uniunea Europeana a luat joi seara prima masura impotriva Rusiei, anuntand ca a decis suspendarea discutiilor unilaterale pe tema vizelor cu Rusia, precum si suspendarea pregatirilor pentru summit-ul G8.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.