Președintele Poroșenko: Ucraina este în stare de război

Petro PoroşenkoUcraina se află în prezent în stare de război, pe care l-a întâmpinat “cu soldați goi, desculți și neînarmați”, a declarat miercuri președintele ucrainean Petro Poroșenko, într-un discurs susținut la Universitatea Națională de Apărare ‘Ivan Cerniahovski’ din Kiev, informează agențiile de presă Unian și Ria Novosti, citate de Agerpres.

“Acesta este un război de tip nou, cu utilizarea de grupuri subversive profesioniste, mercenari, voluntari și populație locală. Și acești voluntari, și populația locală au ‘creierul foarte spălat’ ca urmare a războiului informațional”, a afirmat președintele ucrainean.

“Am fost surprinși, având la dispoziție doar soldați goi, desculți și neînarmați”, a afirmat Poroșenko, indicând că, în decurs de mulți ani, armata ucraineană a fost distrusă sistematic. Cu toate acestea, capacitatea de luptă a armatei ucrainene a putut fi restabilită, consideră el.

La 14 iunie armata ucraineană a lansat pentru prima oară o contraofensivă în sud-estul Ucrainei, unde de la mijlocul lunii aprilie este angajată într-o operațiune specială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.