Preşedinţie: Amnistia, efecte catastrofale pentru MCV

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu roagă Camera Deputaţilor să respingă Legea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

„O eventuală adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de luptă împotriva corupţiei şi va afecta încrederea în justiţie având, în acelaşi timp, efecte catastrofale pentru următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Proiectul de lege privind aministierea a fost amendat luni noaptea la secret de către deputaţii jurişti, potrivit Hotnews. Legea a fost propusă de deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu.

Conform Hotnews, proiectul a fost amendat astfel: amnistiere pentru infracţiunile care prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la 6 ani (în proiectul iniţial era vorba de infracţiuni până la 4 ani) şi graţierea în întregime a pedepselor cu închisoare de până la 7 ani (iniţial erau şase ani). Proiectul a fost promovat de PSD, iar liberalii au votat împotrivă, potrivit surselor.

Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.