Primul Raport Anticoruptie in UE. Germania, economie subterana cat doua PIB-uri ale Romaniei. Finantarea campaniilor electorale si pedepsirea stricta a alesilor, printre problemele remarcate de C.E.

germania-uePrimul Raport anticoruptie dat publicitatii de Comisia Europeana la nivelul tuturor statelor membre UE arata ca si statele Occidentale, care de obicei transmit mesaje dure la adresa coruptiei din Romania se confrunta cu probleme in interiorul propriilor granite. Este si cazul Germaniei, care nu a scapat de criticile Comisiei Europene, ce e drept, cu fraze cantarite atent, analizate de caleaeuropeana.ro.

Astfel, daca potrivit Eurostat PIB-ul Germaniei se ridica, in 2012 la 2.666 miliarde de euro, estimarile economiei subternare arata un procent de 13 la suta, pentru anul trecut. Peste 250 de miliarde de euro ar reprezenta, astfel, valoarea economiei subterane in cel mai puternic stat european. O suma cat doua PIB-uri ale Romaniei!

Germania se numara printre tarile in care lupta anticoruptie functioneaza cel mai bine. CE apreciaza totusi ca Germania ar avea de castigat daca ar introduce pedepse stricte pentru coruptia in randul oficialilor alesi. O alta problema ar fi situatia oficialilor care aleg sa lucreze la companii pe care le-au ajutat in timpul in care ocupau functii publice. Comisia remarca riscurile de care ar trebui constientizate companiile mici si mijlocii care ofera mita in afara tarii si preocuparile privind finantarea campaniilor electorale. Procentul germanilor care stiu personal pe cineva care ia mita este de 9 la suta.

Click AICI pentru a vedea Raportul integral.

CLICK aici pentru profilul de tara analizat de CE.

One Response to Primul Raport Anticoruptie in UE. Germania, economie subterana cat doua PIB-uri ale Romaniei. Finantarea campaniilor electorale si pedepsirea stricta a alesilor, printre problemele remarcate de C.E.

  1. Pingback: Procurorii români anchetează contracte cu bani publici de 1MILIARD de euro. Cum arată marea CORUPŢIE în UE | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.